DE GRESSI ARCHITECTS

WORKSRENOVATED HOUSES

The new owners of a penthouse in the city center with an unbelievable view of the Adriatic Sea wanted to completely renovate this flat and its terrace in order to better suit their needs.
The distribution of the interior spaces was completely changed, demolishing the dividing walls and opening new glass windows on the terrace: in this way those inside this flat can enjoy a wider view of the Adriatic Sea.
A canopy shelter, which not only protects from the sunshine in summer but also allows a functional use of the terrace throughout the whole year, was built between the interior and the big panoramic terrace (110 square meters).
The transparent surfaces of the interior create a visual connection between interior and exterior, unifying these two spaces in order to form a harmonic whole.

Arch. Walter de Gressi | Corso Italia 90 | 34170 Gorizia - Italy | p.iva 00531240315 | Cookie Policy